Posted By lovisa
Vardagsmat

Mitt i veckorna är det allt som oftast fördelaktigt att maten skall gå snabbt att tillaga och även gärna kunna förberedas. Många människor har mindre tid för matlagning då arbetstiden tar över och efter detta andra fritidsaktiviteter. Vardagspusslet infinner sig, som det så fint kallas. Men med ordning och struktur så är det ett hanterbart pussel.

Ofta blir det även till en vanesak. Men rätt struktur och vana så infinner sig sedan rutiner. Rutiner kan skapa ordning i allt som vill hinnas med, då kan känslan även komma att mer saker hinns med att göras.

Inspiration och recept

På Internet finns det mycket inspiration att inhämta. Dels hur man kan få tiden att räcka till men även för att få ta del av olika recept, recept som i detta fall som snabbar upp vardagen i köket.

Om mer förberedelser görs, är det då möjligt att också hinna med mer saker att göra? Det är något som nog många skulle våga påstå, med effektivitet ökar chansen för att också hinna med mer saker.

Åter till recepten. Det finns en uppsjö av olika recept på Internet, precis som det länkade ovan. Snabba recept, men även recept som kräver mycket mer förberedelser än så. Bra tips är att göra matlådor. Matlådor kan förberedas och håller sig även många dagar i kylskåpet och desto längre period i frysen. Dessa kan även spara pengar, vilket även det är en vinst i sig. Storkok kan göras som då räcker till många matlådor. Även inom benämningen storkok finns det många tips och trix online för att lyckas med detta.

För att inspireras så finns det även mycket att hämta inom böcker för de som föredrar den formen. Böcker finns både att köpa och att låna på biblioteken. Det är högst personligt hur inspiration tas till för den enskilda, några kan föredra i skrift medans andra kan föredra genom bilder.

Mat på TV

Förutom på Internet och i böcker så finns det även många TV-program där syftet är att inspirera sin omgivning. Mat är där tillgängligt i många olika former. Program där det sänds matlagning live, förinspelat med kända personer men även program där amatörkockar får tävla mot varandra för att tävla om olika priser. Även denna form kan inspirera för matlagning i vardagen. Det visas på ett enkelt sätt med möjligt syfte att både roa publiken och att finna en igenkänningsfaktor. Känner publiken igen sig i det som visas så finns även en ökad chans att den också finner inspiration och provar själv.

Summa summarum finns det mycket att göra för att vardagsmaten skall gå både fort, vara gott och hälsosamt. Med en god planering och inspiration av omgivningen så finns det god chans att uppnå detta. Det behövs bara en vilja och motivation för att lyckas med detta, och självklart ett matlagningsintresse!

lizen