Vill du testa på att stoppa egen korv? Kanske är du en riktig korvälskare och vill skapa din alldeles egna favorit eller så vill du bara göra lite lyxigare alternativ till julbordet i år. Att stoppa egen favoritkorv kan låta enkelt, men sanningen är att det finns flera faktorer som är bra att ha i åtanke.
Idag finns det många bra varumärken om du vill äta högkvalitativ korv till vardag eller till helgmiddagen, men det är något visst med att göra den alldeles själv.
Valet av kött – Välj det kött du tycker är gott. Både älg, rådjur, ren, lamm, fläsk och nöt går bra.
Andel fett – För att köttet ska bli smakrik är det bra att satsa på en hög andel fett, 20-25 procent är att rekommendera.
Kryddor – Precis som valet av kött bestämmer du själv vilka kryddor du vill använda. Kom ihåg att mortla torra kryddor.
Stekning – Innan du stoppar en full länga är det bra att göra en test-stekning för att säkerställa att du är nöjd med resultatet.
Mat för alla