Posted By lovisa
Populär mat

Populär mat som spritt sig över världen är vid första tanken pizza, hamburgare och tacos. De finns i många olika varianter och tilltalar många människor. Hur kommer det sig att just dessa rätter har blivit så populära? Är det för att det finns så många olika sätt att tillaga rätterna på? Att det går att variera så att det passar alla olika preferenser?

Tacos

Tacos i Sverige har nästan blivit en nationalrätt upplevs det som. Tacofredag som barnen säger. Detta har spridit sig som en löpeld och utbudet i affären ökar allt mer. Vad är det som gör att tacos är så populärt, varför har det blivit till självklar rätt i de svenska hushållen under helgen? Det var enbart ej en fluga som kom och gick, traditionen ser ut att ha kommit för att stanna. Den kom västerifrån och finns i många olika varianter.

Det är något med plockmat och buffé. Det tilltalar många, både att äta och att bjuda på. Precis som med tacos. Det ger en variation i smaker. Alla får skapa sin egen rätt genom några givna ingredienser. Varje tugga blir heller inte den andra lik, då det är olika mängd ingredienser som samlas i munnen vid varje tugga. Det är en känd smak i tacosen, men än dock blir det olika smak med anledning av de olika ingredienserna vid varje tugga.

Hamburgare

Hamburgare servars på många snabbmatskedjor, kedjor som det finns i flera olika märken idag. Det är hamburgare i olika variationer, allt från kött och kyckling till vegetariskt och vegansk. Allt för att det skall erbjudas och tilltala så många människor som möjligt.

När det kommer till ingredienserna så varierar även dessa. Det går att komponera sin egen burgare, lägga till och dra bort ingredienser. Även här för att så många som möjligt skall kunna köpa vad som erbjuds. Det finns även finare restauranger som erbjuder hamburgare, detta med bra råvaror. Så hamburgare erbjuds både som exklusivare mat men även som snabbmat, vilket innebär att det är formen hamburgare som tilltalar många. En proteinkälla mellan två bröd och ingredienser däremellan. Det är en kombination som visat sig vara uppskattad av många.

Pizza

Pizzan serveras med en uppsjö av olika toppingar på. Det finns de traditionella pizzorna med känd topping på, andra serverar mer annorlunda pizzor, kanske ett försök att skapa något nytt eller för att dra till sig kunder. Oavsett vilket så är det en populär rätt som även denna tilltalar en stor del av befolkningen. En botten av deg och valfri topping på. Det går snabbt att beställa från den lokala pizzerian, men även snabbt att tillaga med lite förberedelser.

lizen