Posted By lovisa
Pannkakstårta

Pannkakstårta har mest troligt flertalet i Sverige ätit vid något tillfälle. Det är en enkel anläggning men ändå så gott, både för stora och små. Pannkakor finns i många olika varianter, både vad gäller smaker och former. Små pannkakor kallas för plättar, det är samma sorts smet men det gräddas i olika lagg på spisen.

Pannkakstårta är väldigt tacksamt för många barn. Det är enkelt och med smaker som går hem hos barn, främst grädde och sylt pryder mellan de olika pannkakorna. Alla pannkakor staplas på höjden tills ett högt torn är nått. Dekoration är vanligtvis grädde och bär, men även andra inslag så som strössel och choklad är vanligt förekommande.

Näringsmässigt är denna kreation möjligen inte helt optimal, men om det inte är varje dags middag så kan detta spela mindre roll. Precis som med det mesta andra så är det mesta okej i lagom dos, det är när detta övertrasseras och blir mer regel än undantag som det blir dåligt intag. En balans av det mesta brukar vara ett sunt förnuft för många människor.

Pannkakor i Sverige är avslutningsvis något som sedan länge har varit traditionellt tillsammans med ärtsoppan, detta serveras tillsammans på torsdagar. Idag lever denna tradition vidare av en del av befolkningen, även skolor har detta ibland serverat tillsammans.

lizen