Posted By lovisa
Matiga sallader

Sallader är en tacksam maträtt att tillaga. En sallad går att variera väldigt beroende på vad som faller en i smaken. En sallad kan vid en första anblick enkom vara ett tillbehör till en ordinarie maträtt, då innehållandes gröna blad, gurka och tomat. Men för många är en sallad mer än så.

Matiga sallader, en sallad där det är just denna som är den ordinarie rätten, är en enkel rätt att förbereda och håller sig i kylskåpet över natten. I salladen kan det innehålla allt från kolhydrater till fett och protein, det går helt enkelt att tillaga den enligt den så kallade tallriksmodellen. Sallader kan även vara varma och är då även de enkla att förbereda och att även ha med sig i en matlåda.

En sallad kan innehålla i princip vad som helst. Formen på den är att dela i mindre bitar och att flera ingredienser skall passa tillsammans. Så länge detta efterlevs så kan många olika kreationer av sallader göras. Populärt till är även en dressing. Dressing kan köpas färdiga men även tillagas själv. Det finns i många olika varianter och i olika smaker. Allt från lite tjockare dressing till en tunnare som kallas för vinägrett.

lizen