I konkursens med kärleksdukning o fetisdagsbulle, blir det först…Viltdukningar!

Fick bilderna sent i gårkväll fotat av Lena Runer.

För någon vecka sedan fotade vi dukade bord & buffe’r för Jägarförbundets tidning & webbsida..fler o fler har börjat jaga, framför allt har antalet kvinnor ökat! Det vilda ska tillagas o ätas, det är just där som intresset för det dukade bordet har tilltagit. När man sitter på pass som ibland kan vara under en längre tid, är det super om man samtidigt kan plockar materialet till dukningen…..kvistar, blåbärsris, kottar, mossa..
   
 
Här har jag dukat, först med en vit duk, ovanpå en “byllsig” bit Teddy tyg på metervara, bark beklädda grenar, vitmossa, barkbitar, en påse fågelfrö som jag strött ut. Silverbestick, tygservetter…kandelabrar

  

Plockat i skogen, en favorit i repris, upp och nerpåvända blåbärsriset ( blockar en bukett ris, vänder upp o ner, trycker in ett provrör, virar runt ståltråd, lite vatten i provröret och knipsar ner en ros) till duk har jag valt juteväv som finns att köpa bl.a i trädgårdsaffärer. Torkade fjädrar är instuckna lite här o där. Ännu har jag inte placerat ut glas utan i full färd med att hänga upp en vacker gren ovanför bordet… Allt det ni ser är bakom kulissen:)!
  

Förbereder nästa dukning…olika kryddor som kan piffa upp maten. Här virar jag träslag runt varje kruka som är ner stucket i tyg av madval på metervara, grå som bordsduk och grön som mittdekor….jag kommer att lägga saxar  som tillbehör..
  

Bygger upp en buffé ..som duk har jag lagt en svart pressening… därefte Rotfrukter , mossa, skärbrädor , kryddor som jag lagt i högar i en organiserad oordning och en rökt renfilé uppiffad med kvist rosmarin…

Duka med hjärtat till någon, några …..till nästa blogg inlägg hoppas jag få till en ❤️ dukning! 

Följ med för snabba tips & ideer på mina instagram  catdukar och rosesandbeans 
 

Nya spännande utmaningar!

Efter ett längre uppehåll och påhejad av  många tänkte jag börja blogga igen, fortsätta att ge tips o ideer om det dukade bordet och lite annat runt omkring. Det har hänt en hel del i både i mitt arbetet o privat! För er som följer mig på instagram catdukar och rosesandbeans vet att jag i november var i Florida, West Palm Beach, Jupiter och dukade Thanksgiving i Parneviks reality show #parneviks med start i morgon…Mia kontaktade mig och undrade om jag ville duka upp ett Tanksgiving bord tillsammans med gästerna i ett av programmen,  så klart jag ville, hur kul som helst! Under  en av de 3 dagar som jag befann mig på plats åkte Mia och jag runt och handlade mängder av grönsaker, med varuvagnarna fulla och toppade med några färdiga blomsterdekorationer som Mia skulle placera i gästrummen styrde vi mot bilen och vägen dit kantades av amerikaner som undrade glatt vad vi skulle göra med alla dessa grönsaker…Duka sa vi!!! 

  
När vi närmar oss det program jag kommer att duka upp i så kommer jag att visa många bilder på dukningen och berätta….

  
Med bilen full av material och en gps körde jag till Casa Mia!

  
Påvägen dit råkade jag hamnade i en vintage affär,  ja det blev en del:)! Otippat!

  

Inspelningen är klar och bordet står dukat framför oss…

  

Följ med på instagram catdukar ….wow nu är jag igång igen!

“Roses & Beans”

Jag har startat ett nytt projekt som ni kan följa på instagram, där heter det rosesandbeans…här kommer jag att visa dukningar, ge inspiration, visa spännande ting & tillbehör som så småningom kommer att kompliteras med mat & inredning. De flesta foto har tagits av min bror Johan Lindeberg, vilket han kommer att fortsätta att göra. Vore superkul om ni vill följa mig där…

Här får ni min senaste Halloween dukning….första fotot från @rosesandbeans 🙂
  
Photo by Johan Lindeberg 

“In the south of Sweden pumpkins are growing everywhere, these I bought from a farmer next door. The larger ones I cut round holes large enough to be filled by small candles. The smaller ones became “Batmen” with wings made from black papers, perfect to become name tags for seating! I put the plates on the table then I spun angora yarn over like a spider net. Yes it could be difficult to eat:) but it is Halloween!!!”

  
Photo by Johan Lindeberg 

Cat Dukar är kvar på instagram som catdukar , där tar jag själv de flesta foton:) på mina dukningar och annat inspirations material! 

Märkliga härliga, spännande sommar!!!

Bara ett morgondopp, det brukar ju vara varje dag!! 

Men däremot flera otroligt spännande uppdrag inför hösten och det kommande året …även inom familjen kommer det att hända saker…Jag kommer att vara dålig på att uppdatera bloggen just nu, vilket ni säkert upptäckt, men om ni följer mig på Instagram blir ni uppdaterade på tips och idéer nästan varje dag! Där heter jag   catharinadukar 

Även där kommer nyheter, jag kommer att öppna ytterligare ett instagram konto där det bara kommer att finnas dukningar, dekorationer & tips! Mer om detta om någon månad…Tills dess följ med på Instsgram!!!!

Rosor från min trädgård😍!!

  

Midsommardukning, Midsommardekorationer…Midsommartankar!

Det är något speciellt med midsommar…några tänker…” nu vänder det och går mot vintern igen” …..andra, “nu börjar den härliga sommaren, semester, sommarlov…och så pratas det väder…”det regnar nästan alltid ” ska vi kunna dansa runt midsommarstången, duka ute, äta ute?! Förra året när Filippa & Ryan gifte sig i Chicago, så skulle vi hålla en rehearsal dinner dagen innan vigseln.  Planen  var att mixa midsommar, kräftskiva & luciatåg….precis när gästerna anlände och det dukadeyfr midsommarbordet stod klart, då drog det in en otrolig “thunderstorm” som varade någon timme, alla kastade sig in i det närliggande lilla huset, i trängseln, ståendes delades det ut små midsommar tallrikar med sill etc. nubbe & öl. Det gick bra, men det hör till saken att det är ovanligt just den tiden på året med regn i Chicago.  Så klart det MÅSTE ju regna det var ju midsommar…dagen därpå var däremot strålande:)!

Vita prästkragar & blåklint, jag gifte mig faktiskt en midsommarafton med krans i håret…hmm kanske ska jag visa den bilden på instagram?!  

Visst är det vackert med en vit ros tillsammans med med det blå..
  
Här är det en vacker kristallskål som utgör vasen….Lite blått & gult…nu när det både blivit en ny prinsessa & en liten prins…
  
Varför inte några kristallglas med hundkex, prästkragar & blåklint på rad över bordet..

  

Eller i några rostiga skålar..kanske blanda i några björkkvistar…

  
Lite tips & idee, hur ser era dekorationer ut…skicka bilder till catharinadukar@gmail.com så publicerar jag!!

Ha en fin eftermiddag & glöm inte att plocka blåbärsris, bästa & enklaste dekorationen….och skicka bilder!

Nu är den publicerad, sommardukningen…

För några veckor sedan fotade TT :s  nyhetsbyrå mina sommardukningar med tips & ideer…här bl.a flera sidor i Uppsala Nya Tidning, vilka bra foto, dukningen blev ju super om man nu får säga det själv :)..

  
Här från Uppsala Nya Tidning UNT..Skål!!..
    
 

Jag har lagt en svart skrynklig linneduk som grund på bordet, mycket dova färger i våren och sommarens färgtrend, vilket känns härligt även i dukningens värld…material till min dukningen har jag plockat från webb butiken @dukat.se

Vintage tallrikarna som Olivia köpt på olika loppis blev superfina ihop med den resterande dukningen. Valet av blommor blev mörk Bordeaux & färgen lavendel, ljuslila… Vacker! Här mina egna foto..

  
Vackert till är grön lime och en bunt vitsippor, placeringskort, då stack jag igenom en rosmarinkvist i en adresslapp..

  
Följ med på instagram catharinadukar där uppdaterar jag varje dag!

Ha en fin kväll! 

Nya färger i år på min vår/sommardukningen, gårdagens dukningsplåtning för TT..visar på det:)

Klart att vitt & grönt & rosa & vitt igen, kanske gult & blått hör vår och sommaren till….men jag kände inte för det, utan plockade upp lite av inredningstrenderna färger, det kändes rätt i hela kroppen på något sätt…ofta blir det så när jag ska påbörja något uppdrag, det tar liksom stopp, bara så där, den färgen GÅR bara inte!!! Så då blev det, grafitgrå duk, mörk  Bordeaux lila, lavendel, grönt, lime, rosa/ lila blommor..etc. Rekvesitan lånade jag av dukat.se utom vintage tallrikarna som jag lånade av Olivia..

  

Jag gillar verkligen duknings materialet som finns att köpa på dukat.se webbshop, väl värt ett besök…

Även dessa små vaser är hämtade därifrån…

  

Visst är färgen vacker på ranuklerna! Kanske ska jag vänta med att visa mera tills tidningarna med vårdukningen finns “ute”…

Vi firade Valborg & 1 maj i Skåne, med brasa..

  

Ko utsläpp..
  

 
Och vackra  rapsfält i nyblommning.. 

 
Härliga vår välkommer och med den vackra vårdukningar!!!!

Följ mig på instagram, fler ideer & upp dukningar där…catharinadukar

Vilken dag, vilket vackert väder, /Catharina 

Bilen stod inte där jag parkerat den…..

….blev helt förtvivlad massor av dukningsmaterial låg kvar sen igår, plus flera andra saker, samtidigt som jag skulle till Uppsala på ett möte och ta med mig saker därifrån, jag behövde verkligen bilen. Gick tillbaka och bad Olivia följa med, var osäker om jag verkligen såg rätt, att bilen var borta! Tyvärr O såg inte heller någon bil…jag polisanmälde bilen, samtidigt som jag ringde min väninna…..kunde jag låna hennes bil! Körde till Uppsala. Nu hör till saken att bilen är Filippas, polisen ringde henne som i sin tur inte hade en aning om att bilen var stulen…..väl tillbaka i Sthlm igen, möter jag maken som precis kommit med taxi från Arlanda….tittar på på mig och säger, jag har hittat bilen, åkte förbi med taxin, den står utanför fiskaffären…DÅ kom jag på, ja där ställde jag den i går kväll för att jag var så trött!!?? “Vilken tur att du i vart fall kom på det, annars hade jag blivit orolig”…..Nu var jag tvungen att upphäva stöld anmälan, vilken inte jag kunde göra utan bara F…det fick vänta till morgondagen. Tidigt på morgonen flyttade maken bilen till en annan parkering och blev förföljd av poliser, en stulen bil! De ringde Filippa, vi har hittat din bil, det sitter en man i bilen som säger att han är din pappa, kan du verifiera det!! Hon gapskrattade, så klart blev han släpp efter att fått blåsa…
Filippa påpekade senare, att hade det varit jag som kört bilen så hade hon bett dem låsa in mig:)

Nu en vacker Vårdukning att pigga upp oss med från min Bok “Dukning efter säsong”…

IMG_3184

Plocka “buketter” av blåbärsris, vänd upp & ner, stick in ett provrör ( finns att köpa på Panduro vira runt ståltråd, häll i lite vatten och sätt ner en liten blomma eller två…

På samma tema, studenten…

IMG_3186

IMG_3185

Ut i skogen och plocka, är dem inte riktigt utslagna så ner med blåbärsriset i lite varmt vatten något dygn..
Ha en fin dag/ Catharina

Här var jag…

På FCSI (foodservice Consultants Society International) Nordic Årsmöte , www.storkokskonsulterna.se och höll en föreläsning, om…helt rätt, det dukade bordet, styling, bufféer, hur viktigt det första synintrycket är, hur och var man placerar buffébordet etc…

IMG_3182

En fantastisk föreläsare var Lars Eriksson, fil kand Måltidskunskap, doKtorandstuderande, grythyttan, driver företaget kring Mat

IMG_3183

Sååå trevligt att träffas, så rätt vi hade om bordet och all runt omkring, vi tolkade på olika sätt, men åt samma håll….Spännande möten!

God Natt:)!

“Glöm mat och inredning, ingenting är hetare än att jobba med blommor”!( Martina Bonnier

….Precis detta läste jag i min nyinköpta Damernas Värld påväg till NY….ja vad ska man säga, det har jag tyckt i över 20 år, med det är klart mat och inredning är härligt det också.. Allt i kombination är en totalupplevelse!

Idag åker jag tillbaka till Stockholm efter härliga blomster/ trädgårdsdagar hos min bror i Williamsburg, Brooklyn, NY…vi har köpt blommor, räfsat, köpt trädgårdsmöbler…jag har planterat & grävt..hmm det blev nog ganska super tillslut, även om trädgård inte är min bästa gren:)!

IMG_3163

Oj vad blommor vi köpt..här står de i väntan på att bli planterade…

IMG_3166

Sen tog vi en söndagstur:) till Pennsylvania köpte trädgårdsmöbler, vintage..

IMG_3169

Fortsatte plantera på kvällen, då blev det terassen..

IMG_3167

Lite champagne emellan..

IMG_3168

Blomsterlådan färdig..

IMG_3170

Frukost….innan Down Town och därefter flygplatsen …

<img src="https://catharinadukar.files.wordpress.com/2015/04/img_3171.jpg" alt="IMG_3171" class="alignnone size-

Haha, det här är en underbar bild, helt rätt, man blir glad av blommor!

IMG_3172-2

Haha det här är en underbar bild, visst blir man glad av blommor!

Härliga dagar med brorsan & Blue, blommor & trädgård, inredning & fashion ..

Om ett par dagar visar jag trädgårdsbilder..

Instagram catharinadukar hittar ni fler bilder, följ med!