I konkursens med kärleksdukning o fetisdagsbulle, blir det först…Viltdukningar!

Fick bilderna sent i gårkväll fotat av Lena Runer.

För någon vecka sedan fotade vi dukade bord & buffe’r för Jägarförbundets tidning & webbsida..fler o fler har börjat jaga, framför allt har antalet kvinnor ökat! Det vilda ska tillagas o ätas, det är just där som intresset för det dukade bordet har tilltagit. När man sitter på pass som ibland kan vara under en längre tid, är det super om man samtidigt kan plockar materialet till dukningen…..kvistar, blåbärsris, kottar, mossa..
   
 
Här har jag dukat, först med en vit duk, ovanpå en “byllsig” bit Teddy tyg på metervara, bark beklädda grenar, vitmossa, barkbitar, en påse fågelfrö som jag strött ut. Silverbestick, tygservetter…kandelabrar

  

Plockat i skogen, en favorit i repris, upp och nerpåvända blåbärsriset ( blockar en bukett ris, vänder upp o ner, trycker in ett provrör, virar runt ståltråd, lite vatten i provröret och knipsar ner en ros) till duk har jag valt juteväv som finns att köpa bl.a i trädgårdsaffärer. Torkade fjädrar är instuckna lite här o där. Ännu har jag inte placerat ut glas utan i full färd med att hänga upp en vacker gren ovanför bordet… Allt det ni ser är bakom kulissen:)!
  

Förbereder nästa dukning…olika kryddor som kan piffa upp maten. Här virar jag träslag runt varje kruka som är ner stucket i tyg av madval på metervara, grå som bordsduk och grön som mittdekor….jag kommer att lägga saxar  som tillbehör..
  

Bygger upp en buffé ..som duk har jag lagt en svart pressening… därefte Rotfrukter , mossa, skärbrädor , kryddor som jag lagt i högar i en organiserad oordning och en rökt renfilé uppiffad med kvist rosmarin…

Duka med hjärtat till någon, några …..till nästa blogg inlägg hoppas jag få till en ❤️ dukning! 

Följ med för snabba tips & ideer på mina instagram  catdukar och rosesandbeans 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s