I väntan VÅREN, duka upp den på bordet….

…nu är det snö överallt, i vart fall i Stockholm….gillar inte snö omkring mig, vill kunna välja, åka till den, vet, ett lyxproblem, men hatar att plumsa, få snöflingor precis överallt, klä på sig full utrustning för att kunna gå ut.
För att kunna uthärda det här har jag börjat plocka in ljuset, för mig är det, yes tulpaner, andra sorters blommor…färgen blir för det mesta i vitt…vit som snön…motsägelsefullt, jag vet.
På bordet dukar jag upp en skogsdunge, den första vårkänlan, de första vårblommorna ( de finns redan att få tag i, sök i välsorterad blomsteraffär, trädgårdshandeln typ www.plantagen.se eller www.weibulls.com köp mossa om det är omöjligt att plocka..(finns någon typ av mossa man inte får plocka, men den är ovanlig)

2015/01/img_3085.jpg

Så klart lägger jag, favoriten, säckväven först på bordet ….i mitten ( bordslöpan) rullar jag ut folie under mossan, därefter planterat jag vårblommorna ojämnt fördelat i sina “små krukor” ( täcker dem med mossan)
För många år sedan var jag på en stjärnkrog i Frankrike, beställde bl.a en svampsoppa som serverades under mossa som utgjorde locket (folie i mellan) och där var nedstucket ett sugrör……När man sög i sig svampsoppan fick man samtidigt doften av skog….en kulinarisk upplevelse…
Här på bilden har jag försökt återuppleva upplevelsen visuellt. Problemet är att här i Sverige får man inte ha “jorden” så nära maten, men kanske en privat middag:)..

2015/01/img_3086.jpg

Pratade precis med Emma som bor i Skåne ….” Neeej har ni snö, såååå underbart, så avundsjuk jag blir”!!! ……det är miiiin dotter det????????

Ha en fin torsdag / Catharina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s