JÄRNEK….är det vackraste gröna på julen..tycker jag..och ta med en “Eliza korg” när ni går på julbesök…

Kanske inte så lätt att hitta, jag är såå glad över mina två järnekar som står så vackra på var sin sida av ingången till vårt ” gästhus” i Skåne …Jag är jämt där och klipper, de pryder allt med de blanka gröna bladen, (lite sticksigt) & sina vackra röda bär..som jag påpekat tidigare, till en “hållbar” dukning ..då finns inget bättre än just järnek..Den enklaste och vackraste…Dörrkransen, spiskransen, fönsterkransen ( så vackert att hänga en krans i varje fönster) gör man av just järnek.
Så gör ni: Böj grenarna om de inte redan är lite böjda, lägg omlott och vira runt ståltråd…klart! Därefter kan man binda ett band, rosett eller vad man tycker…

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/719/33073279/files/2014/12/img_2933.jpg
foto. ulrika ekblom

Järnek är väldigt vacker att bara lägga i högar på bordet, typ som en bordslöpa i mitten..i högen ställer man blockljus i olika längder, klipp ner blommor, kanske vita eller röda rosor i olika små snapsglas som man placerar in lite här o där, kanske några tomtar, kanel etc. också kan få plats.
Idag i tidningen www.metro.se visas en juldukning där man valt granris i botten på ” högen” …En fin handbok i detta är vår julbok ” FIXA JULEN” där finns fina dukningar både för jul & nyår…även i boken ” DUKNINGAR EFTER SÄSONG” finns många kul ideer, böckerna finns i välsorterade bokhandlare, typ www.hedengrens.se

En fin liten “Eliza” julkorg att behålla eller ge bort..Det här behövs: en korg, oasis, rosor, ev ett band..

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/719/33073279/files/2014/12/img_2934.jpg
foto.ulrikaekblom

Lägg en bit oasis i blöt och tryck sedan ner den i en korg, klipp ner rosorna till lagom storlek, blanda gärna färgerna och stick ner dem i en organiserad oordning i oasisen …knyt en liten rosett…såå trevlig att ge bort..vem skulle inte bli glad för att få en fin “Eliza korg” .Det bästa med att ge bort en färdig korg är att man slipper leta efter en vas till buketten…
Nu är det inte många dagar kvar till Jul…följ mej på Instagram där heter jag catharinadukar

Ha en fin helg…/ Catharina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s