Lite mera påsk..

I min bok ” Kransar året runt” finns den här bordskransen, en av 36 st..och nu handlat det om en Bordskrans för påskbordet…

20140324-172544.jpg

Enkel att göra..man behöver en oasiskrans ( finns att köpa i hobby el välsorterade blomsteraffärer, Panduro) eller en idé, kakform med avtagbara kanter, lägg blöt oasis i formen.. Här har jag använt buxbom, hade i en påsen sedan jul, med det går lika bra med annat grönt. Klipp ner det gröna och täck hela kransen. Därefter har jag stuckit ner gröna fjädrar tillsammans med vaktelfjädrar ojämnt fördelat i kransen..javisst någon gul fjäder kom med oxå, toppade med vaktelägg. Vill man kan små kycklingar få “promenera” runt i kransen..

Det bruna tygstycket med vita prick, bara älskar jag..tredje året det plockas fram …finns liknande att köpa på Ohlssons Tyger..och fågelboet har jag gjort av hängbjörk som jag virat runt till ett litet bo, fyllt med hö, målade ägg, vaktelfjädrar och små kycklingar..Idé….vill man få lite gröna blad på boet, ställ kvistarna i varmt vatten ett par dagar innan ni tillverkar boet..

20140324-174310.jpg

Vår fina Olivia befinner sig nu på en ö utanför Bali och visst är det underbart när man får en så här fin bild…. mamma måste ju få se…

20140324-175108.jpg

Hälsn Catharina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s