“Våren” rullar ni ut på middagsbordet…

….på tal om “kattgräs” och att “så” inomhus, visar jag här en “favorit i repris” …I väntan på Våren plockar vi in den…Här har jag rullat ut en äkta gräsmatta, finns att köpa på metervara, den här är 0,40x2m. Utrullad på vacker linneduk ( under ligger plast) och med inplanterade vårblommor, jag har skurit ett litet hål i gräset och ojämt fördelat tryckt ner en liten planta…

20140110-170236.jpg

Dukat har jag gjort runt om, i brist på plats fick glasen stå i gräset..På servettvikningen “ljuset” har jag dragit isär flikarna och upp växer en liten vårplanta ( kanske gästen får ta med den hem).

Det första Eventet som fick ta del av “gräsmattsdukningen” var Nordea deras tema var ” Allt är möjligt” vi lade till lite fågelkvitter också…lovar det blev succé !! Därefter har det varit många dukningar med gräset som grund och även i min bok “Dukning efter säsong” finns den med…

Trevlig helg och plocka in lite vår, det ska tydligen bli kallt så skynda på att plocka blåbärsris..nästa vecka ska jag visa buketter gjorda av just blåbärsris…sätt riset i vatten, så småningom börjar det komma små små blad..

20140110-172452.jpg

3 thoughts on ““Våren” rullar ni ut på middagsbordet…

  1. Ingrid Aspelin says:

    Härligt Catharina! Man får verkligen vårkänslor när man ser din gräsdukning. Nu ska jag bara ta reda på var man kan plocka blåbärsris så ska jag göra lite trevligt med det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s