Den vita dukningen för den stora “Suprisen”!

De vita rosorna i värdinnans olika modeller av snapsglas, bland högar av murgröna blev väldigt vackert om jag får säga det själv..Här har vi ett av de två borden…

20121202-115338.jpg

På mitten av den vita linneduken placerade jag högar av murgröna. Den kraftiga delen med små “blomliknande saker” , heter den något speciellt? Det är ju pinsamt, måste ta reda på detta…Mitt i högen, lite oorganiserat placerade jag snapsglasen, gärna olika om man har..och i dem de vita rosorna..

Det här bordet var lite smalare än det andra…

20121202-120355.jpg

…Ett Tips…”gravljus” är fina och vackra att använda i dukning, håller länge, inte så dyra och väldigt häftiga att duka med..

De stärkta vita linne servetterna, så här gör ni: lägg först ut hela servetten, vik den lite snett till en trekant med två toppar, vik upp en kant på långsidan, cirka fyra -fem centimeter. Vänd på hela servetten. Rulla servetten i långsidans riktning, rullen ska vara så bred att den kan stå utan stöd. Fäst snibben i kanten. Ok?

Tror att födelsedags Suprisen blev väldigt lyckad!

Imorgon ska ni få se bilder från den absolut härligaste Kranskurs jag haft, den hade jag i går. Efter 1,5 tim yoga gjorde vi adventskransar, dörrkransar sittande på en presenning på yoga golvet…så kreativt härligt!

4 thoughts on “Den vita dukningen för den stora “Suprisen”!

  1. Karin says:

    Så vackert!!!Jag gjorde en nyårsdukning för många år sedan där jag använde gamla likörglas till vita rosor. Bra tips att lägga ut så mycket murgröna! Ha det skönt så här i adventstider.

  2. Catharinadukar says:

    Tack Karin, alltid vackert med vitt! Oftast är det mängden som gör dukningen, vad den än är man har på bordet…Ha det bra du också!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s