“Sakletare” i Skåneland…

Helt otippat hamnade jag i Skåne, ett vackert Skåne. Jag tog en lång promenad och det är helt otroligt vad mycket man hittar om man tittar sej omkring, så mycket man kan duka med och t.o.m duka upp på om man har möjlighet att få med sej det hem….Kommer ni ihåg Pippi Långstrump, när hon var “sakletare” och berättade för Tommy & Annika, att allt man hittade på marken fick man ta med sej hem, så när de hittade en farbror som låg och sov i gräset och som Pippi menade på att, honom fick hon ta med sej så blev Annika alldeles förskräckt! Det här fantastiska bordet skulle jag verkligen vilja ta med mej hem…En gammal mjölkpall mitt i skogen..Tänk vilken Julbuffe’ man skulle kunna duka upp där…

20121124-175249.jpg

Vad kan det här vara…så häftigt!

20121124-175544.jpg

Vilken vacker mossa….

20121124-175805.jpg

Bind en krans av dessa gröna kvistar, som ni vet är jag urdålig på växter, vad heter den här busken? Hur som helst är dessa grenar mjuka och fantastiska att böja, snurra runt och fästa med band/ståltråd till en fin krans att hänga på dörren. Bind ett vacker band runt, kanske rött

20121124-180808.jpg

Rundan närmar sej sitt slut och jag förbi bondgården, vår granne, som just sorterat den nyskördade vitkålen…Vackert eller hur?!

20121124-181300.jpg

Som en av mina kursdeltagare sa en gång…” Efter det att jag varit på kurs hos dej, ser jag allt jag kan duka med varje gång jag är ute med hunden” …

Som den här äppelkvisten, att bara lägga på bordet..

20121124-182241.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s