“Skulle du vilja duka nyårsdukningen i TV4 nyhetsmorgon” ….

……”så klart jag vill ! ” Så jag började genast fundera, samtidigt ska ju “nya boken” också ha en el. två nyårsdukningar…plötsligt försvann alla bra idee’r jag hade för julborden och så hittade jag det här gamla tidningsurklippet…på just det, en nyårsdukning…

20121119-211733.jpg

…..det var många år sedan jag gjorde den här dukningen, vitt klassiskt, kanske det ska vara svart i år….nja tror inte det även om jag gillar svart….Vad tycker ni???

Hamnade precis framför ett program som heter “två kockar i samma soppa” Den ene kocken ska duka bordet, det ska tydligen vara några “skottar” som är inbjudna…han klipper sönder en rutig halsduk i remsor och lägger som omtag om servetten och fäster med en stor knappnål ( en sådan som finns i kilten) Värden tycker inte det var så fint, men värdinnan sa….” Då har de något att samtala om” Precis, det är vad jag alltid sagt, kul att duka på ett sätt som sätter igång samtalen, speciellt om gästerna inte känner varandra…

9 thoughts on ““Skulle du vilja duka nyårsdukningen i TV4 nyhetsmorgon” ….

  1. Jenna says:

    Hej Catharina!
    Åh va roligt att du ska göra nyårsdukningen för TV4, superkul! Och du kommer göra det kalasfint, det är helt övertygad om. Jag röstar för att du ska köra på mer åt det vita hållet. Det är ju ganska populärt med roséguld just för tillfället och det hade nog varit fint att blanda vitt och detaljer i roséguld/brons. Men jag vet inte. Bara en tanke som slog mig. Vet du, min kollega frågade mig igår om jag vill göra hennes brudbukett!! Och självklart vill jag det! Hon ska gifta sig nu i december. Hon vill ha röda rosor och murgröna i buketten. Jag har aldrig bundit en brudbukett innan, men tänkte använda mig av en spiralbindning. Har du några tips till mig? Vore tacksam för det i så fall. Ha det fint och lycka till med nyårsdukningen!

    Mvh
    Jenna

  2. Catharinadukar says:

    Vilken suporter du är, vilken ide’, kan inte du skicka en bild på rose’guld/brons…!!!
    Att binda en brudbukett är inte enkelt, bukett över huvudtaget är svårt tycker jag…Ett tips, sätt ihop 4st rosor i handen, lägg hela tiden en ros snett bakom, så stjälken kommer fram på höger sida, fortsätt att lägga bakom på detta sätt, det blir liksom en snurr…..men OBS titta hela tiden så att buketten håller formen…om murgrönan ska hänga framtill, lägg till dem mot slutet och bind runt buketten med tunn ståltråd. Ska murgrönan in emellan rosorna oxå så blanda med rosor & murgröna…Lycka Till

  3. Jenna says:

    Tyvärr så fanns det inga bra bilder med roséguld/brons. Det kanske är svårt att hitta dekorationer i de färgerna. Men det är ju väldigt snyggt att blanda vitt och lite koppar/brons fäger. Annars är det ju fint att göra en dukning i lite kristallvinter tema. Lite typ isblå och massa kristaller. Men jag vet inte, kanske bäst att du kör på svart ändå 🙂 Det kommer bli bra oavsett hur du gör! Ja, jag måste börja öva lite nu inför buketten.. Jag vill ju att bruden ska bli nöjd. Så jag får köra hårdträning nu en månad!Tack för hjälpen och tipsen!

    /Jenna

  4. Catharinadukar says:

    Tror att svart blir lite tungt, det är ju så mörkt ändå, just den tiden. Vi kör på något ljust, är nyfiken på Rose’guld/ brons….hittar du något så hör av dej! Har du någon bra och kul julide’ så publicerar jag gärna..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s