Posted By lovisa
Plockmat

Den bästa maten för barn bör nog ändå vara plockmat. Är inte den idén genialisk ändå. Genom plockmat, exempelvis tacos, kan alla plocka vad de själva vill ha utan några sura miner. Allra bäst kan detta vara för barn. De får ta precis vad de själva vill ha och mixa från olika skålar. Kanske ökar chansen att de tar lite mer grönsaker än att istället plocka bort grönsaker, vilket är risken vid tillagade maträtter som serveras.

Med fantasi kan plockmat varieras hur mycket som helst. Det kan serveras kall plockmat, något som går fort att göra och inte kräver tillagning. Mycket kall plockmat kan även köpas direkt i butiken, bara att duka fram. Det kan även serveras mer tillagad plockmat om det inte är något som behöver gå snabbt.

Tanken med plockmat måste vara liknande som vid buffé. Att alla skall plocka sin egen mat efter eget tycke och smak. Det är praktiskt för den som anordnar bjudningen då det är lättare att finna olika rätter och tilltugg som passar alla. Lagas enbart en varmrätt exempelvis så behöver denna säkerligen göras i flera olika variationer då det finns många olika matpreferenser idag.

Recept till plockmat är det lätt att finna online. Det finns många olika sidor för recept och även många bloggar som inspirerar till plockmat. Genom detta kan det underlätta för förberedelser. Oavsett om det är en stor eller mindre bjudning så är plockmat tacksamt då det går att förbereda små rätter långt i förväg. En smart planering kan också vara att inte välja att servera något som behöver serveras på minuten. Istället kan maten dukas fram innan gästerna kommer så att värden kan umgås istället för att behöva stå i köket och servera all mat under tiden.

lizen