Posted By lovisa
Nya maträtter

Det upplevs inte som att det så ofta kommer så många nyheter inom mat. Det är mycket samma mat som lagas och kommer det någon ny rätt så är det ofta ett försök att göra en gammal rätt moderniserad. Det hade varit väldigt tilltalande att få ta del av något helt nytt, något som inte tidigare skapats och som kan vara en ny sensation över hela världen, precis så som hamburgaren och pizzan är.

Sushi är något som Asien har bidragit med. Detta har blivit populärt inom Sverige, så även asiatisk mat innehållandes nudlar, grönsaker och en del friterad mat.

Det går att variera det redan befintliga med kryddor, tillbehör och kryddor. Genom detta kan nya smaker hittas och variationen kan varieras i det oändliga. Men än dock så är det en kittlande känsla att förhoppningsvis få ta del av något helt nytt. Vid fundering så är det svårt att föreställa sig vad detta skulle kunna vara. Den viktigaste faktorn skall vara att det skall vara en enkel smak som tilltalar många, därav kan det inte vara någon stark mat eller krydda då det skulle begränsas redan där. En annan faktor är att det skall vara ätbart i farten, en sorts snabbmat. För att se på de befintliga populära rätter idag så är det snabbmat som står högt på listan, de tilltalar många.

För att istället se till bakverk så är känslan att det går att skapa mycket mer där större. Det går att slå ihop två befintliga bakverk för att göra en rolig kombination av dem. Det går att ta in en ny smak till ett befintligt bakverk för att förändra det. Det är även lättare att variera formen på bakverk för att på så sätt förnya dem, mer än vad det kan göras med mat då det serveras på ett annat sätt.

Drycker är inte direkt inom samma kategori, men där är det nog mer begränsat med variation än mat- och bakverk. Där skall smakerna gifta sig med varandra, redan befintliga smaker där det inte kryddas och smaktillsätts så som det gör vid matlagning och vid bakning. Det är ett annat experiment, än dock om det skapas fantastiska drycker och kreationer, bland annat milkshakes som går att finna på många olika sätt och med olika smaker.

lizen